De huid, je grootste orgaan!

De huid is bij een volwassen persoon 1,5 tot 2 m² groot. Het gewicht kan 15 tot 20 kg. bedragen!

Vaak vinden we het vanzelfsprekend dat de huid ‘het goed doet’. Maar de praktijk leert dat dat lang niet altijd het geval is.

Je huid is een levend orgaan en vervult belangrijke funkties. Zo zorgt het er o.a. voor dat je warm blijft, je kunt zweten en je kunt voelen. Door de receptoren in de huid word je gewaarschuwd voor koude, warmte, gevaar zoals bevriezing of verbranding. Je huid ádemt, het is het enige levende orgaan dat we van de buitenkant kunnen bekijken. En dan willen we natuurlijk dat het er goed uitziet!

De praktijk leert dat dat lang niet altijd het geval is

Veel mensen hebben allerlei vervelende huidklachten of krijgen te maken met een huidziekte. Het is belangrijk om te weten dat de cosmetica-industrie tegenwoordig de beschikking heeft over meer dan 9000 chemische stoffen. Uit onderzoek is gebleken dat we per persoon per jaar ongeveer 2 kg. van deze stoffen moeten verwerken. Stoffen die ons lichaam van nature niet herkent en er dus ook geen raad mee weet! De risico’s hiervan worden op termijn zichtbaar in gezondheid en milieu. Omdat ons lichaam deze stoffen niet herkent, uit zich dit in vervelende huidklachten zoals puistjes, allergieën (roodheden, jeuk), hormonale verstoringen, onverdraagzaamheden en noem zo maar op.
Het is daarom slim om bij voorkeur te kiezen voor biologische huidverzorging.

 Het is belangrijk te weten wat jóuw huid nodig heeft om gezond te worden en/of te blijven. Hoe behandel je jóuw gezicht op de juiste manier? Elke huid is anders. De ene is vochtarm, de andere droog, juist heel vet of (over)gevoelig.

Graag tot mijn volgende blog. Dan ga ik hier verder op in.

 

 

 

 

Chat openen
Stel hier jouw vraag...
Hallo,
Kan ik je helpen?